Cocoscakejes met pure chocola en amarenakersen
COCOSCAKJES MET PURE CHOCOLA EN AMARENAKERSEN
2-4 personen
30 min
INGREDIËNTEN
500 gram Cocosdeeg naturel (1 pot)
100 gram Amarena kersen uit blik (sap bewaren!)
150 gram pure chocolade 70% in blokjes
ZO MAAK JE HET
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed het rooster met bakpapier. - Je mengt in een kom het kokos met de amarena kersen. Voeg naar smaak een scheut(je) van het sap toe. Kneed het geheel tot een kleverige pasta.
- Maak van de cocospasta platte rondjes (zoals een hamburgertje) van ong 8 cm doorsnee en 2 cm hoog en leg deze op het bakpapier op het rooster.
- Zet het rooster in het midden van de oven en bak het mengsel in ong 20 minuten goudbruin.
Terwijl de cocosrondjes in de oven garen, smelt je de blokjes chocolade in een glazen kom boven een pan zacht kokend water. - Haal na de baktijd het rooster uit de oven en laat de cocosrondjes 10 minuten afkoelen.
- Na het afkoelen dip je het rondje in de gesmolten chocolade zodat er een laagje chocolade onder het rondje komt en leg dit op een nieuw bakpapiertje.
Laat afkoelen in de koelkast totdat de chocolade hard is.
Daarna kun je de koeken naar wens nog garneren met een kers en/of geraspte cocos.